VSO-groep

Dit is de VSO Onderwijs Zorg Groep

Hallo, wij zijn de oudste groep van de 2 onderwijs zorg groepen op Driekansen. We zijn gevestigd op het terrein van ‘s Heeren Loo in het gebouw van de trekvogels aan de Zusterkamp. We zitten hier samen met 6 dagbestedingsgroepen. In principe streven wij ernaar alle kinderen die op de dagbestedingsgroepen zitten onderwijs te bieden. Omdat de doelgroep zeer divers is, is dat altijd maatwerk. Waar mogelijk komen de kinderen in kleine groepjes naar de klas, als dat voor een kind nog niet mogelijk is kan het ook zijn dat hij/zij individueel naar de klas komt of dat de leerkracht zelfs naar het kind toe gaat in de groep.

Bij de start van het schooljaar telt de VSO groep 6 leerlingen , dat aantal zal naar verwachting in de loop van het jaar oplopen. Over het algemeen zitten in onze klas leerlingen tussen de 12 en 18 jaar.

In onze klas zijn we d.m.v. thema’s spelenderwijs aan het leren over verschillende onderwerpen, maar vooral de sociaal emotionele ontwikkeling en basisvaardigheden zoals werkhouding en zelfredzaamheid nemen een belangrijke plaats in in ons onderwijs.

Laatste nieuws

Op dit moment zijn wij bezig met het onderwerp “Speeltuin & Sport en Spel”. Onderwerpen die aan bod komen zijn “Welke sporten zijn er en welke vind ik het leukst?” en “Wat hoort er allemaal bij een speeltuin?”.

Copyright 2018 De Lelie